Fijn Wonen

Op Woonpark Diepstroeten gaat iets nieuws gebeuren. De eengezinswoningen van het gloednieuwe deelproject Zonnedauw krijgen als eerste koopwoningen in Drenthe het Fijn Wonen-label. Dit label staat voor zeer complete, duurzame, energiezuinige en supersnel gebouwde woningen.

Woning met toekomstwaarde

Je kiest voor een woning met het Fijn Wonen-label. Zo ben je er zeker van dat jouw woning compleet, duurzaam en energiezuinig is en supersnel gebouwd wordt. Bovendien kies je ervoor om de gasaansluiting achterwege te laten. Daardoor ben je goedkoper uit en klaar voor de toekomst.

Standaard heel compleet met Fijn Wonen

Met Fijn Wonen zijn de volgende voorzieningen in en aan je woning standaard onderdeel van de afwerking:

 • buitenkraan (verdraaid handig);
 • wandclosetten (makkelijk de wc-vloer schoonmaken);
 • elektrische handdoekradiator (heerlijk warm afdrogen);
 • witte dakplaatafwerking op zolder (geen geschilder meer);
 • een uitgebalanceerde ventilatie voor een aangenaam binnenklimaat;
 • standaard vloerverwarming, ook op de eerste verdieping;
 • een geheel tochtvrije leefomgeving waar je kunt genieten van luxe en comfort. Nooit meer tocht en koude voeten dankzij een perfecte isolatie.

Hoe energiezuinig wordt jouw woning?

Fijn Wonen bouwt je woning standaard energiezuinig volgens de norm EPC 0,4. EPC staat voor energieprestatiecoëfficiënt en maakt het mogelijk om de energieprestaties van verschillende woningtypen met elkaar te vergelijken.

Je woning wekt deels zijn eigen energie op met behulp van zonnepanelen. Voor de verwarming van je woning en water gebruik je geen cv-ketel, maar een lucht-warmtepomp. Je woning is hierdoor gasloos en all-electric. Wil je geheel energieneutraal wonen? Laat je woning dan Nul-op-de-Meter maken.

Fijn Wonen met Nul-op-de-Meter

Kies je voor de meerwerkoptie Nul-op-de-Meter, dan is je woning volledig energieneutraal, met een EPC van nul of minder. Een Nul-op-de-Meter-woning is bovendien voorzien van voldoende zonnepanelen om in de eigen energiebehoefte te voorzien bij een gemiddeld verbruik binnen de vastgestelde energiebundel.* Afgezien van je vastrechtkosten, heb je in principe geen energierekening; daarmee bespaar je jaarlijks honderden euro’s.

Met Nul-op-de-Meter krijg je ook nog eens:

 • bij Rabobank een verhoging van de hypotheeklening met 25.000 euro, zonder dat je meer hoeft te verdienen;
 • bij Rabobank een rentekorting van 0,5 procent over de eerste 150.000 euro van je hypotheeklening;
 • een uitbreiding van je vermogen: na tien jaar bouw je duizenden euro’s meer eigen vermogen op in vergelijking met een gewone energiezuinige woning;
 • continu inzicht in je eigen energieopwekking en -verbruik via het dashboard van de energiebundel;
 • woonlasten die ongevoelig zijn voor stijgende energieprijzen.

Met Fijn Wonen woon je energiezuinig, duurzaam en comfortabel. Met ook nog eens een minimale energierekening.

* Hoe werkt een vastgestelde energiebundel?

De energiebundel kun je vergelijken met het bundelsysteem bij telefonie. Op basis van een normaal gebruik van de woning wordt een jaarlijkse bundel vastgesteld. Daarbij worden alle installaties meegenomen, plus de energie die nodig is voor de dagelijkse huishoudelijke zaken zoals douchen. Wek jij minder op dan verwacht? De eerste tien jaar staat Van Wijnen hiervoor garant. Dat scheelt onverwachte extra kosten.

Gedurende het jaar heb je via een dashboard een actueel inzicht in zowel het energieverbruik als de hoeveelheid energie die de woning zelf opwekt. Eerlijk is eerlijk: soms verbruiken bewoners meer en moeten ze bijbetalen. Maar vaak krijgen bewoners van een Nul-op-de-Meter-woning geld terug van het energiebedrijf.

Nog meer goed nieuws: banken waarderen het systeem van de Energiebundel voor energieneutrale woningen. Daarom kun je gebruikmaken van de vele voordelen van de groenhypotheek.

Benieuwd wat Fijn Wonen nog meer doet? Bekijk het hier >>